Några tankar om kyskhetsbälten

Chastity discussions in Swedish language
Post Reply
User avatar
Tobbe
Posts: 665
Joined: 24 Apr 2013, 01:03
Sex: Male

Några tankar om kyskhetsbälten

Post by Tobbe »

Då detta forum främst handlar om kyskhetsbälten för kvinnor, är det enbart detta jag tänker skriva om.

Ett rätt inpassat kyskhetsbälte i rostfritt stål är det enda som kan användas under längre tid. Läder och andra material är enbart till för kortare sessioner och inget som lämpar sig att hon har på sig under toalettbesök. Inte heller ger det samma skydd som ett stålbälte.

Image

Vanligast att kyskhetsbältet låses genom att midjebandet och frontplåten sätts samman vid naveln och ett lås håller ihop dem. Bältet tillverkat av rostfritt medicinskt stål och klätt med neopren eller silikon på insidan och kanterna, för att skydda. Neopren är syntetiskt gummi, så tål du inte att ha det mot huden, skall du absolut inte köpa ett bälte med neopren. Ett bälte från tex Tollyboy eller de som gör dem liknande (Tollyboy var först!) skall sitta MYCKET tight. Dels för att förhindra åtkomsten till slidan, men även för att undvika skavsår och andra skador på huden. Detta kan tyckas vara fel, men om bältet rör sig, så blir det lättare skavmärken och givetvis sämre säkerhet.

- MIDJEBANDET -
Runt midjan eller höften sitter det ett ca 3 cm brett stålband. Enklast är den raka modellen som går strax över höften. En mer utvecklad modell har en böjning nedåt framme vid naveln, så att låsningen kommer längre ned. En mer ergonomisk modell har midjebältet bättre formad efter kroppen och är därför något vinklad inåt i överkanten.

Beträffande säkerheten är det inte betydelsefullt om bältet sitter runt midjan eller höften. Viktigast att bältet inte kan tas av genom att dras ned över höftbenet. Däremot syns ett höftbälte betydligt mindre, då det enklare kan gömmas under en kjol eller byxor som sitter uppe vid midjan.

- FRONTPLÅTEN -
Fronten består för det mesta av en plåt med smal lodrätt skåra över blygdläpparna, så de inre blygdläpparna kan komma igenom. Ändå tillräckligt smalt så det inte går att penetrera slidöppningen, men även försvåra beröring av klitoris. Bältet skall kunna sitta riktigt tight mot skrevet, men gör det även mer praktiskt vid urinering. En rundning av frontplåten runt slidan, gör den mer bekväm för henne och även svårare att få något mellan hud och kyskhetsbälte.

Image
Framför blygdläpparna rekommenderas en perforerad plåt som sitter något utanför frontplåten. Detta för att främst skydda mot klämskador på blygdläpparna när hon sitter på hårda underlag, eller bär tighta kläder. Om den låses är det också ett extra hinder att kvinnan eller någon annan skall kunna nå slidan.

- BAKSIDAN -
Baktill finns det flera lösningar, men för "permanent" användande, där det inte skall tas av vid toalettbesök finns det tre som fungerar.

På den första modellen är det två platta kedjor som går över skinkorna i V-form. Detta var den modell som Tollyboy började med på 1950-talet. Tyvärr anser många kvinnor att kedjorna dels syns tydligt under kläderna, men även är obekväma att sitta på.
Image

Den andra modellen har ett hål runt anus i plåtbandet som går från framsidan av midjebandet, till baksidan. Oftast svetsat eller nitat fast där bak, i midjebandet. Syns inte så tydligt, men kan upplevas som lite otrevligt att känna hur det trycker runt anus.
Image

Tredje varianten är en plastad stålvajer mellan skinkorna. En modell som gör bältet nästan osynligt och efter inlärning också bekvämt att använda.
Image

Alla dessa modeller fungerar att bära under flera dagar, utan att hon behöver ta av det för något toalettbesök. De olika modellerna kan upplevas som mer eller mindre bekväma. Detta beror lite på hennes kroppsform, men framförallt hur välsittande bältet är.

Nu är det inte bara att noggrant ta alla mått och sen när bältet kommer, sätta det på henne och "kasta bort nyckeln". Det tar olika lång tid att vänja sig vid bältet. Dels att ha det tighta midjebandet över magen och även lära om praktiska saker, som toabesök och att röra sig och göra vardagsting. Hon böjer inte ryggen o tar upp saker. Istället böjs knäns med rak rygg som ett exempel. Men det gör hon givetvis även utan bältet, för det spar ryggen!

I början kräver det träning. Mycket träning! Huden kommer att rodna under midjebandet, likt det även gör under en stramt åtdragen korsett. Detta är inget farligt och så länge det inte blir skavsår eller domningar, är det ingen anledning att ta av bältet. Istället kan hon skydda huden med fetvadd som köps på apoteket och försöka få oparfymerat kroppspuder på huden under bältet.

Kyskhetsbältet måste justeras ytterst försiktigt för att följa hennes kropp och inte tvärtom! Först gäller det att hon kan ha bältet på någon timme. Därefter utökas tiden för användandet, men kontrollera att det inte skaver sönder huden eller sitter allt för hårt. Ett kyskhetsbälte skall skydda henne och absolut inte skada!

Image

När hon känner att bältet sitter bekvämt, utökas användandet. Även att det är på när hon skall sova. Det kan ibland behövas en kudde mellan benen, om hon sover på sidan, för att inte bältet skall trycka i skrevet.

Klarar hon 48 timmar, är det inga problem att hon sen bär det en hel vecka. Minst var 14:e dag bör bältet tas av för en grundligare rengöring av både det och henne. Bäst om detta sker varje vecka och givetvis duschar hon både bältet och sig själv varje dag, när det sitter på. En bidé eller handdusch bredvid toalettstolen underlättar rengöringen. Efter dusch eller bad, gäller det att få huden torr under bältet. En hårfön och kroppspuder är bra att använda efter handduken torkat så mycket det går.

Är du nyfiken att själv testa?
Ett hårt åtdraget 5 cm brett läderskärp ger en liten inblick hur det är att ha bältet på sig... ;)
Every woman should wear chastity belt!
90% of women have never heard of it,
90% of all women who hear about it will find the idea good,
90% of all women who have tried it are enthusiastic.
There remains a lot of work
User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 185
Joined: 15 Jun 2009, 20:03
Sex: Male
Contact:

Re: Några tankar om kyskhetsbälten

Post by Admin »

Stort tack Tobbe för ett utmärkt forum inlägg. Sånt här gillas. :D
User avatar
Tobbe
Posts: 665
Joined: 24 Apr 2013, 01:03
Sex: Male

Re: Några tankar om kyskhetsbälten

Post by Tobbe »

Lite om kyskhetsbälte

Fantasi och verklighet är det som ordet kyskhetsbälte förknippas med. Den vanliga uppfattningen att det var en anordning för att tortera män och kvinnor. Även att det förekom flitigt i Europa under korstågen på medeltiden. Bilden av en kvinna som bär kyskhetsbälte för att mannen skall garantera att hon förblir honom trogen, medan han är borta. Det har varit den historiska förklaringen, som numera visat sig mest vara fantasier. Gamla kyskhetsbälten på museum är oftast förfalskningar från 1800-talet och har plockats bort. Istället förekom dessa kyskhetsbälten mer som ett utsmyckningsföremål som kunde ge en och annan diskussion bland gästerna. Medeltidens kännedom om metall och lås, skulle knappast kunna fungera under lång tid, utan att orsaka kvinnan mycket lidande och även dödsfall. Om inte en smed kunde öppna låset! 

Det moderna kyskhetsbältet har däremot funktioner som att försvåra onani och framför allt - skydda kyskheten. Det är en funktion som behövs även i modern tid. Något som kan öka kärleken mellan man och hustru, då kyskhetsbältet ger ett bra bevis att ingen otrohet förekommit. Runt om i världen tillverkas det idag anordningar som används som kyskhetsbälte. Allt från plast, läder och rostfritt stål. Det sista är det som håller och skyddar bäst. Men som också behöver formas mycket noggrant efter den som skall bära det.

Hjälpmedel som måttanvisningar och måttsatser förenklar det hela vid beställning av ett bälte i rostfritt. Ändå är det viktigt att det mäts mycket noga och vid flera tillfällen. Trots det, måste bältet efter mottagandet från tillverkaren finjusteras. Nödvändigt att bältet bärs under korta pass och sen justeras lite där det klämmer eller sitter allt för löst mot kroppen. Det kommer också att ta en tid att vänja sig att ha det på sig. Ungefär som även glasögon eller kontaktlinser, tandproteser, etc. behöer en viss inlärning, innan det känns bra att användas. Därför är det knappast möjligt att massproducera kyskhetsbälten som skall bäras 24/7...
Every woman should wear chastity belt!
90% of women have never heard of it,
90% of all women who hear about it will find the idea good,
90% of all women who have tried it are enthusiastic.
There remains a lot of work
Post Reply